Om Zekape

Hankatte

Hunkatte

Killinger

Kastrater

Tidligere kuld

Galleri

Om skovkatten

Kontakt

Links

Gæstebog

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Generelt om Skovkatten

Skovkatten er kendetegnet ved en forholdsmæssig stor kat, der om vinteren har en imponerende stor pelspragt med stor krave, skjortebryst og bukser (lang pels bag på bagbenene) en stor flot busket hale og gerne snesko (lange hår under poterne) og tufser (lange hår på spidsen af ørerne, der giver den et los-lignende udtryk).
Om sommeren taber specielt de fertile katte den underuld, der danner den fine krave og bukser. På denne tid af året, er det mest halen der viser, at der er tale om en Skovkat.

Skovkattens pels viser hvilket klima, den naturligt bor i. I de kolde vintre dannes en masse underuld, så den kan holde varmen. Selv under poterne er der snesko for at holde poterne varme, der vokser hår ud af ørerne og hår på toppen af ørerne, så de ikke fryser af i kulden, halen bliver stor og busket så den kan lægge den om sig når den sover som ekstra beskyttelse mod kulden. Ryggen, siderne og halen er dækket af lange olierede dækhår, der afviser vand og holder katten tør i regn og sne.
Når foråret så kommer, så smider skovkatten sin underuld, og det er der kun halen der viser, at der er tale om en langhårskat. I sandhed en kat, der forstår at tilpasse sig naturen.

Den norske skovkat er længe om at nå sin fulde vægt og størrelse, faktisk går der 3-4 år. Hunkatten vil da have en gennemsnitsvægt på 3-5 kilo og være en elegant kat med et meget feminint udtryk, mens hannen bliver noget større med en gennemsnitsvægt på 5-7 kilo og skal syne kraftig og maskulin.

Skovkatten har høje ben, for at undgå at afkøle maven i sneen. Den har højere bagben end forben, hvilket giver den dens lidt karakteristiske løb. Bagbenene er meget muskuløse.
Hovedet har en trekantet form med en lige profil (næse) og en stærk hage. Øjnene sidder lidt på skrå, hvilket giver den et meget vågent udtryk.

At skovkatten er en naturkat vises tydeligt på dens adfærd. Den er en intelligent og nysgerrig kat, hvilket er nødvendigt, hvis man skal kunne klare sig i den vilde natur. Samtidigt udstråler den en stor portion selvsikkerhed. Den er modig og virker aldrig nervøs over udfordringer, men tager alt med ophøjet ro. 

Den er en meget social og kærlig kat, som elsker at omgås mennesker og andre dyr. Skovkatten er derfor velegnet til børnefamilier og hjem med andre dyr. Dog har skovkatten det med at vælge et favoritmenneske i familien, som det knytter sig mere til end øvrige familiemedlemmer. Det betyder ikke, at den ikke kan lide de øvrige familiemedlemmer, blot at der er en den særligt elsker.

Skovkatten indretter sig hurtigt under de forhold den bor under, dog vil den altid foretrække at have sovepladser højt til vejrs og den skal have mulighed for at blive aktiveret. Hvis skovkatten render frit, vil man opdage, at den elsker at fræse rundt i træerne, og ikke mindst hurtigt nedad træerne, hvilket foregår med hovedet nedad i modsætning til mange andre katte, der kravler ned. Skovkatten - specielt hunnerne -er endvidere en fremragende jæger.

De fleste skovkatte er lette at lære at gå i sele, og en del har klikkertrænet med den med stort held. At lege apport er også en af skovkattens specialiteter.

Tilbage til infosiden

www.zekape.dk - copyright © Zekape Norwegian Forest Cats 2008 - mail: kontakt@zekape.dk
Webmaster Zekape - please do not copy any of the websites content, without asking us first