Om Zekape

Hankatte

Hunkatte

Killinger

Kastrater

Tidligere kuld

Galleri

Om skovkatten

Kontakt

Links

Gæstebog

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kastrat eller fertil

Der er ingen tvivl om at en kastreret kat altid vil få et meget bedre liv end en fertil. En fertil kat lever altid i konkurrence med andre katte, som indekat kan det få konsekvenser af magtkampe mellem de øvrige katte, den fertile kat ønsker at markere sit territorium og begynder måske endda at blive urenlig. Særligt for hankatte gør dette sig gældende, de strinter og deres urin får en meget skrap lugt af hankat.

En fertil kat der går frit vil også komme i mange slåskampe, da det i naturens regelsæt hedder ”den stærkeste overlever”.
En fertil kat vil lettere få flere sygdomme, der vil komme uønskede killinger, alt i alt vil det komme til på sigt at koste 
mere i dyrlægeregninger end en neutralisering af katten. Anbefalingen vil derfor til enhver tid lyde på, at din kælekat
bliver neutraliseret, både for din og for kattens egen skyld.

En neutraliseret kat vil altid blive mere rolig, den har ikke samme ønske om at dominere, strinten finder ikke sted, og du slipper for at hunkatten skal gå igennem den ene løbetid efter den anden. Selvom man kan give p-piller er det aldrig en særlig god løsning. P-piller til katte ikke er noget der bliver forsket særlig meget i, og derfor vil der altid være en risiko ved at give dem, i form af vanskelige  underlivsbetændelser og i værste tilfælde kræft.

Man kan neutralisere killingerne dem så snart de vejer ca 2 kilo. Det at man skal vente til katten er minimum 1 år er en skrøne. Jeg vil anbefale, at man neutraliserer killingen inden den er ½ år, så den ikke når at blive kønsmoden først.
 

En kastreret kat bliver gerne mere madglad og langt mere doven. Faktisk kan en stor del af dens dag bestå af intet andet end at sove og spise. Derfor skal der selvfølgelig passes på hvor meget ekstra "hyggefodring" man giver katten.
Her er Esbern fuldstændig tosset efter et stykke pandekage :-))

Fertile katte er langt mere vågne, og kan til tider, hvor der er løbetid, næsten glemme at spise. De har derfor godt af noget ekstra nærende foder.
 

Tilbage til infosiden

www.zekape.dk - copyright © Zekape Norwegian Forest Cats 2008 - mail: kontakt@zekape.dk
Webmaster Zekape - please do not copy any of the websites content, without asking us first